Mesto Trnava

Elektromobil pre motohliadku MsP

Elektromobil ... bližšie k lepšiemu životnému prostrediu

Od decembra 2017 k mestská polícia k dispozícii elektromobil Nissan e-NV200.

Ide o 100% elektronický automobil. Dôvodom zakúpenia elektromobilu  je zlepšenie životného prostredia a zníženie emisií a tento model elektromobilu má emisie nulové, čím spĺňal naše prísne kritéria.

Nissan e-NV200 je oveľa viac, ako len 100% elektrické vozidlo. Jedná sa o mobilnú pohonnú jednotku s jedinečným obojsmerným nabíjaním. To znamená, že môže poskytnúť späť energiu, ktorá napája svet okolo nej tým, že sa pripája ku kanceláriám alebo obchodným zariadeniam. Vďaka inovatívnej technológii Vehicle to Grid spoločnosti Nissan dokáže dokonca vrátiť akúkoľvek nadbytočnú energiu na doplnenie a stabilizáciu miestnej energetickej siete.

Nissan e-NV200 ponúka takmer tichú jazdu, čo znamená, že nie sú žiadne vibrácie, žiadne mechanické zvuky a žiadna zmena radenia. EV pohonná jednotka s okamžitým krútiacim momentom a hladkým zrýchlením zabezpečuje bezstresové jazdy pre vodičov a bezporuchové dodávky pre obyvateľov.

Doba nabíjania elektromobilu je v priemere 6 hodín a na plne nabijú batériu najazdí motohliadka približne 150 kilometrov. Samozrejme záleží aj na spôsobe jazdy, či je používaná rádiostanica, maják, tablet, klimatizácia, kúrenie, v tých prípadoch má elektromobil dojazd 120 kilometrov.

Elektrický automobil je ideálnym dopravným prostriedkom, hlavne v mestských aglomeráciach. S dômyselným sedením je ešte veľa priestoru na batožinu alebo nástroje. Nissan e-NV200  je dokonalým riešením napríklad pre mestské podniky, taxíkárov, mestské polície...