Mesto Trnava

Komplexná rekonštrukcia Hollého ulice 2018

Aktualizované 26. júna 2018

Vážení občania,

Mesto Trnava v prvom júlovom týždni začína realizovať komplexnú rekonštrukciu Hollého ulice a časti Halenárskej. Práce potrvajú zhruba päť mesiacov a vyžiadajú si plnú uzáveru úseku od križovatky Halenárskej s Dolnopotočnou po križovatku Hollého s Invalidskou.

Pracovať sa bude od pondelka do soboty medzi 7. a 19. hodinou. Na začiatku a na konci rekonštruovanej časti budú osadené informačné tabule s kontaktnými údajmi, kam bude možné obrátiť sa v prípade otázok ohľadne stavebných prác.

Plánovaná obnova nadviaže na vlaňajšiu rekonštrukciu Halenárskej ulice. Po obnove bude na celom úseku od Západoslovenského múzea po Katedrálu sv. Jána Krstiteľa vymenený povrch komunikácie a chodníkov, budú vymenené a doplnené uličné vpusty vrátane ich prípojok, zrekonštruujú sa dažďové odpady a dôjde aj k výmene vodovodného potrubia, ktorú bude zabezpečovať spoločnosť TAVOS.

Na okraji vozovky bude vedený cyklochodník, na mieste sa osadia cyklopiktogramy, pribudne tiež nové verejné osvetlenie. Výsledný dojem dotvoria sadové úpravy, samozrejmosťou bude zavlažovací systém. Na mieste sa počíta aj s inštaláciou kamerového systému. Vzhľadom na lokalitu je súčasťou zákazky taktiež archeologický a architektonicko-historický výskum.

Dôvodom rekonštrukcie je jednak zlepšenie stavu vozovky s ohľadom na plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky a jednak skrášlenie tejto časti mesta. Ide o jednu z najstarších ulíc v Trnave a rekonštrukcia má vyzdvihnúť jej historický charakter. Po dokončení budú Hollého a Halenárska nachádzajúce sa v mestskej pamiatkovej rezervácii prepojené v jednotnom štýle.

Vopred sa ospravedlňujeme za obmedzenia spôsobené výstavbou a ďakujeme vám za pochopenie. Veríme, že výsledná podoba tejto lokality vynahradí nepohodlie spôsobené uzáverou ulice, a pozdvihne historické centrum nášho mesta opäť na novú úroveň.