Podnikateľ

Medzinárodný míting partnerov projektu CircUse

Trnava sa 9. a 10. júna 2011 stala hostiteľkou stretnutia projektových partnerov medzinárodného projektu CircUse z Nemecka, Talianska, Rakúska, Poľska a Českej republiky. Projekt je realizovaný prostredníctvom operačného programu Stredná Európa. Jeho cieľom je možnosť efektívneho a komplexného rozvoja trnavskej aglomerácie predovšetkým v oblasti územného rozvoja, so zameraním na využitie hnedých zón.

Na báze zmapovania vhodných lokalít v rámci projektu bude možné prijať spoločnú stratégiu ich využitia a marketingu pre potenciálnych domácich a zahraničných investorov. Do projektu sa zapojilo trinásť obcí v blízkom okolí Trnavy – Špačince, Jaslovské Bohunice, Šelpice, Bohdanovce, Biely Kostol, Ružindol, Voderady, Zeleneč, Majcichov, Hrnčiarovce nad Parnou, Suchá nad Parnou, Zvončín a Zavar. Snahou je zabezpečiť trvalo udržateľný rozvoj aglomerácie. Občerstvenie v reštaurácii na Mlyne a v Sessleri spojené s prezentáciou histórie ob¬jektov bolo zároveň ukážkou príkladného zrevitalizovaného územia. Nemeckí partneri boli historickými pamiatkami na území Slovenska očarení a konštatovali vysoký potenciál rozvoja tejto oblasti do budúcnosti.

Ďalší deň nasledovala exkurzia po brownfieldoch, ktoré sú časťou analýzy projektu – do trnavského cukrovaru, areálu Kamenného mlyna, areálu mestského a priemyselného parku a kaštieľa vo Voderadoch.

Podľa slov zástupkyne hlavného partnera projektu z Poľska Anny Starzewskej-Sikorskej Mesto Trnava ponúklo bohatý a zaujímavý program na vysokej odbornej úrovni a výmenné návštevy so spoznávaním kultúr národa zároveň považuje za hlavný stimul pre lepšiu komunikáciu a výsledky spoločnej práce. Susedný český partner hodnotil pobyt v Trnave ako nielen prínosný po odbornej stránke, ale aj veľmi milý a priateľský.

Veríme, že sa k nám zahraniční partneri opäť vrátia a strávia u nás krásne chvíle. Primátor Trnavy Vladimír Butko privítal hostí na nádvorí radnice a nasledovala prehliadka historického centra Trnavy. Hostia si prezreli západné krídlo radnice, zvládli výstup na mestskú vežu a navštívili trnavské kostoly a rotundu pri Bazilike sv. Mikuláša. 4 novinky z radnice Občerstvenie v reštaurácii na Mlyne a v Sessleri spojené s prezentáciou histórie objektov bolo zároveň ukážkou príkladného zrevitalizovaného územia. Nemeckí partneri boli historickými pamiatkami na území Slovenska očarení a konštatovali vysoký potenciál rozvoja tejto oblasti do budúcnosti.