tourcentrope

Máte pár dní voľna a chuť vyraziť na výlet? Ste vášnivý cyklista a radi by ste vyskúšali novú cyklotrasu? Hľadáte zaujímavú atrakciu alebo program na víkend pre Vaše deti? Odteraz nájdete odpovede na Vaše otázky pod jednou adresou na novom turistickom portáli. Začiatkom júla bude sprístupnený nový turistický informačný portál  www.tourcentrope.eu.

Projekt, ktorý koordinuje Slovenský dom CENTROPE, vznikol v spolupráci regionálnych organizácií cestovného ruchu 8 spolkových krajín, krajov a žúp na území Rakúska, Maďarska, Slovenska a Českej republiky, vrátane hlavného mesta Bratislavy a Bratislavského samosprávneho kraja.

Na www.tourcentrope.eu nájdete popis 40 cyklistických trás, vrátane ich dĺžky, stupňa obtiažnosti, či prevládajúceho povrchu. Portál Vám tiež predstaví vyše 60 atraktívnych kultúrnych a voľnočasových podujatí , ktoré si môžete vyhľadať podľa dátumu konania, typu podujatia, alebo trebárs podľa kritéria, či sú vhodné pre deti alebo je na ne voľný vstup. Vaše rozhodovanie o tom, kam sa najbližšie vyberiete na výlet, uľahčí tiež ponuka takmer 160 pamätihodností a zaujímavých miest, medzi ktorými sú pamiatky zapísané na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO, špičkové múzeá a galérie, vzácne chrámy a kostoly, ale aj unikátne prírodné parky, či kuriozity, ktoré robia región CENTROPE takým jedinečným a pestrým.

V regióne  strednej Európy CENTROPE žije približne šesť a pol milióna obyvateľov. Tento región je ako stvorený na rodinné výlety, či už na bicykli alebo inom bežnom druhu dopravy. Ponúka nespočetné množstvo pamätihodností, ktoré sú svedectvom spoločne zdieľanej stáročnej histórie, ako aj špičkové múzeá, galérie a atraktívne kultúrne podujatia a festivaly. V kombinácii s nádhernou prírodou a príležitosťami na šport a rekreáciu je región CENTROPE ideálnym miestom pre víkendové rodinné výlety alebo aktívnu dovolenku len pár desiatok kilometrov od Vašich domovov.

Napriek tomu bolo doteraz dosť problematické nájsť informácie o zaujímavých miestach, či programe na jednej adrese. Vďaka novému portálu by tento handicap mal čoskoro zmiznúť. Dôležitou súčasťou portálu sú tiež prehľadné mapy, vrátane bežnej mapy ulíc, cestnej alebo leteckej mapy. Ďalšou dobrou správou je, že všetky informácie sú v rodnom jazyku, takže o atrakciách trebárs na Južnej Morave, v Dolnom Rakúsku alebo v okolí Györu či Soprone sa dozviete v slovenčine.

V druhej polovici roka pribudne ku klasickej webovej stránke aj mobilná aplikácia pre väčšinu smartfónov.

Viac informácií:
Slovenský Dom CENTROPE, Sabinovská 16, 821 03 Bratislava,
tel.: +421 902 985 807, email: info@tourcentrope.eu