Mesto Trnava

Zaži v Trnave - Mestské kultúrne stredisko

Zaži v Trnave – Mestské kultúrne stredisko je príspevková organizácia mesta, ktorá vznikla v roku 2021 z pôvodnej Správy kultúrnych a športových zariadení v Trnave.

Ročne zastrešujeme od myšlienky po realizáciu vyše 30 podujatí rôznych žánrov s ohľadom na všetky vekové skupiny a radi prichádzame s novými nápadmi, ktoré inšpirujú aj ostatné slovenské samosprávy.  V našej produkcii sme napríklad vytvorili dve originálne hry pre mobil Záhada Mocného opasku a Škriatkovo kúzlo, ktoré prepájajú technológiu s históriou mesta či vianočným príbehom. V lete 2021 sme do line-upu pridali podujatia Kráľovské slávnosti a Dobrodružstvo v múzeu, kde sme oživili priestory a záhrady Západoslovenského múzea interaktívnym spôsobom a určite v tomto zážitkovom koncepte budeme pokračovať.

Našim snom je vytvoriť v meste živý tok kultúry, prepájať tvorcov a inštitúcie, byť silnou oporou pre vznik nových umeleckých aktivít v meste a viesť ku tvorbe deti a mládež.

Riaditeľom kultúrneho strediska je Peter Cagala. V stredisku Zaži v Trnave pôsobí aj mestský kurátor Adrián Kobetič. Je to historicky prvý mestský kurátor na Slovensku, ktorý je špecialistom pre správu pamiatok a umenie vo verejnom priestore Trnavy.

Kurátor má v kompetencii:

  • starostlivosť o existujúce umelecké diela vo verejnom priestore, či depozitári mesta;
  • riešenie zásahov do už existujúcich umeleckých diel vo verejnom priestore, či depozitári mesta;
  • príprava metodiky a návrhov umiestňovania nových diel do verejného priestoru, pamätných tabúľ, pamätníkov, označenia budov vo vlastníctve mesta, vizuálna identita smerovníkov budov;
  • účasť pri zostavovaní architektonických súťaží a pomoc pri tvorbe koncepcií aktivít vo verejnom priestore;
  • príprava manuálu pre aktivity vo verejnom priestore pre verejnosť i jednotlivé inštitúcie;
  • pod správu strediska patria viaceré mestské kultúrne zariadenia ako Kino Hviezda, Mestský amfiteáter,  kultúrne domy na Kopánke a v Modranke, amfiteáter v Kamenáči, Kostnica pri Bazilike sv. Mikuláša, takisto i mestské opevnenie, objekt Strelecká, rôzne mestské pamiatky, sochy, plastiky a pamätné tabule v Trnave.  Všetky oficiálne dokumenty k činnosti mestského kultúrneho strediska nájdete na tomto linku.

 


Kontakty

Zaži v Trnave – Mestské kultúrne stredisko
Hlavná 1
Trnava 917 01


web: kultura.trnava.sk
mail: info@kultura.trnava.sk

IČO: 53740408
DIČ: 2121478887

Bankové spojenie: Prima banka, a. s.
Č. účtu: SK31 5600 0000 0074 5580 2001

Riaditeľ
Peter Cagala
peter.cagala@kultura.trnava.sk

Mestský kurátor
Adrian Kobetič
adrian.kobetic@kultura.trnava.sk