Bezpečne cez zebru

Ani sme sa nenazdali a opäť nám začína školský rok. Mestská polícia, tak ako každý rok aj tento rok, rozbehla celoročnú, dopravno-preventívnu akciu, zameranú na bezpečnosť chodcov. Preventívna akcia „Bezpečne cez zebru“ bola primárne zameraná na bezpečnosť našich najmenších účastníkov cestnej premávky, ktorí dennodenne dochádzajú peši do školy. Príslušníci mestskej polície sa zameriavali predovšetkým na dodržiavanie pravidiel pri prechádzaní cez priechod pre chodcov a to ako zo strany vodičov tak i chodcov.

Chodci boli hliadkami mestskej polície upozorňovaní na nebezpečenstvá spojené s nedodržiavaním pravidiel v cestnej premávke. V rámci akcie sme tým najmenším účastníkom rozdali 1000 reflexných predmetov a 1000 lízaniek, rodičom a chodcom bolo rozdaných 500 informačných letákov.
 

Cieľom tejto akcie bolo upozorniť na dôležitosť dodržiavania pravidiel, ktorými môžu chodci predísť zraneniu alebo si dokonca zachrániť život. Počas preventívnej akcie sa nestal žiadny incident ani žiadne pochybenie, či už zo strany chodcov a ani vodičov.
Hliadky mestskej polície budú počas celého školského roku ďalej systematicky rozmiestňované na priechody pre chodcov v blízkosti základných škôl a predškolských zariadení.

Celý kolektív mestskej polície praje všetkým školákom úspešný štart do nového školského roku a veľa kilometrov bez nehôd.