Mesto Trnava

Mestskí policajti pomáhajú aj pri záchrane života

Mestskí policajti pomáhajú aj pri záchrane života - úvodný článok

18. 11. 2022

Hádka medzi partnermi sa strhla v nečakanú drámu

Hliadka Mestskej polície bola stálou službou vyslaná na Františkánsku ulicu, preveriť telefonický oznam, že po streche bytového domu lezie muž a kričí, že skočí. Kolegovia sa okamžite presunuli na miesto. V takýchto prípadoch je dôležitá každá sekunda. Po obhliadke miesta, kolegovia uvideli neznámeho muža na vrchu strechy. Kolegovia nezaváhali, nestratili duchaprítomnosť a okamžite začali s mužom komunikovať. Následne vyšla na balkón žena, ktorá bola tiež rozrušená, plakala a kričala o pomoc, že ju muž napadol a následne vyšiel na strechu. Kolegovia sa rozdelili. Jeden kolega upokojoval silno rozrušeného muža, aby sa upokojil a rozmyslel si svoj plán, že skočí. Kolegyňa medzitým vybehla do bytu za rozrušenou ženou, pretože v rozpoložení, v ktorom sa nachádzala bola obava o jej život a zdravie a snažila sa ju upokojovať. Muža sa podarilo upokojiť a sľúbil, že bude spolupracovať. Až do príchodu hliadok HaZz Trnava a PZ Trnava bol s mužom udržiavaný kontakt. Po príchode hliadka HaZz Trnava s použitím hydraulickej plošiny dali muža dole. Ten zišiel dobrovoľne a pri zákroku s hliadkou spolupracoval a nekládol žiadny odpor. Na miesto bola privolaná aj hliadka RZP, nakoľko muž prejavoval sklony k samovražde. Po príchode záchranárov na miesto si muža prevzali do svojej zdravotnej starostlivosti. Muž bol prevezený do FNsP Trnava. Dlhodobé vzťahové problémy vyústili až do nebezpečného život ohrozujúceho konania, ktoré mohlo skončiť smrťou. Našťastie aj profesionálnym prístupom našich kolegov a záchranných zložiek sa podarilo zabrániť tomuto činu a muža prehovoriť, aby si svoj čin rozmyslel.
 

 

10. 10. 2022

Ležal na zemi

Hliadka Mestskej polície bola vyslaná k ležiacemu mužovi. Kolegovia sa preto urýchlene presunuli na miesto. Oznam sa zakladal na pravde. Po príchode na miesto uvidela hliadka ležať na zemi muža. K mužovi bola urýchlene privolaná hliadka RZP. Muž bol pod vplyvom alkoholu. Kolegovia do príchodu RZP kontrolovala mužov zdravotný stav, pretože silno krvácal z nosa. Po príchode RZP si záchranári muža prevzali, ošetrili povrchové rany a previezli ho na ďalšie ošetrenie do FNsP Trnava.
 

12. 5. 2022 01.10 hod.

Museli privolať RZP

Hliadka Mestskej polície pri svojej kontrolnej činnosti uvidela muža, zjavne po lekárskom ošetrení, ktorý mal rôzne poranenia. Muž pôsobil dezorientovane, bol bosý a mal oblečené iba tepláky. Muž bol oslovený, ale nebol schopný komunikovať, len ukázal lekársku správu z predchádzajúceho dňa, kde bolo uvedený rozsah zranení, ktoré mu boli ošetrené. Muž bol po celý čas malátny, dezorientovaný a zaspával v stoji. Z obavy o život a zdravie muža bola privolaná hliadka RZP, ktorá mala podozrenie na silný otras mozgu. Muž bol prevezený na Urgentný príjem Trnava

13. 3. 2022 9.00 hod.

Muž ležal na schodoch

Stála služba vyslala svoju hliadku na ulicu Vladimíra Clementisa, kde mal na schodoch bytového domu ležať muž. Oznam sa zakladal na pravde. Muž ťažko artikuloval, ale nebol pod vplyvom alkoholu. Hliadka zistila, že muž trpí cukrovkou a epilepsiou. Keďže bolo mužovi stále nevoľno, na miesto bola privolaná RZP, ktorá si muža prevzala do svojej zdravotnej starostlivosti.   
 

4. 2. 2022 2.05 hod.

Zranený muž

Zamestnanec kamerového systému spozoroval na ulici Štefánikovej muža ležiaceho na zemi. Po príchode na miesto muž sedel na zemi, bol od krvi a nad ním stali dve neznáme ženy, ktoré sa mu snažili pomôcť. Hliadkou bolo zistené, že je muž pod vplyvom alkoholu, má krvavú ruku a hlavu. Okamžite bola k mužovi privolaná RZP. Po príchode  sanitky na miesto kolegovia z mestskej polície pomohli zranenému mužovi nastúpiť do sanitky na potrebné ošetrenie. Muž zo začiatku nechcel spolupracovať, ale jeho zranenia si vyžadovali lekárske ošetrenie a nakoniec pochopil, že ošetrenie naozaj potrebuje. Člen RZP si vyžiadal prítomnosť jedného mestského policajta aj počas prevozu sanitky do FNsP, aby dohliadol na bezpečný prevoz. Po vykonaní lekárskych úkonov a ošetrenia kolega opustil urgentný príjem.
 

1. 2. 2022 15.30 hod.

Poskytli mu prvú pomoc

Stála služba vyslala hliadku mestskej polície na ulicu Vladimíra Clementisa, kde mal údajne ležať na zemi muž. Oznam sa zakladal na pravde. Neznámy muž sedel na miestnej komunikácii a bol zjavne pod vplyvom alkoholu. Muž kolegom uviedol, že potrebuje ísť len domov a vyspať sa. Ako sa muž postavil, po pár krokoch sa zapotácal, spadol smerom dozadu na zem, pričom si udrel hlavu a zostal nehybne ležať. Kolegovia poskytli mužovi okamžitú prvú pomoc. Mužovi spriechodnili dýchacie cesty, uložili ho do stabilizovanej polohy, prikryli ho do izotermickej fólie a privolala na miesto RZP. Po príchode RZP si ho ihneď prevzali do lekárskej starostlivosti a previezli ho do FNsP na vyšetrenie.
 

10. 12. 2021 21.45 hod.

Privolali sanitku

Hliadka Mestskej polície bola vyslaná na ulicu Ľudmily Podjavorinskej, kde mal ležať vo vchode bytového domu muž, ktorý nereaguje. Oznam sa zakladal na pravde. Na mieste sa nachádzal muž, ktorý nereagoval a ani po viacerých pokusoch sa ho hliadke nepodarilo zobudiť. Nakoľko muž ležal na chodbe bytového domu a vonkajšie teploty boli nízke, kolegovia privolali k mužovi zdravotnú pomoc, ktorá si muža prevzala a previezla ho do FNsP Trnava.   

6. 12. 2022 00.45 hod.

Museli privolať záchrannú službu

Stála služba prijala telefonický oznam, že na ulicu Hospodárskej leží na zemi muž. Oznam sa zakladal na pravde. Muž sedel na chodníku, mal úplne premočené oblečenie aj obuv. Kolegovia na mieste zistili, že je muž bez domova. Muž sa nedokázal sám postaviť na nohy, preto mu kolegovia pomohli a odniesli ho dočasne pod prístrešok, aby bol chránený od nepriaznivého počasia. Nakoľko sa muž nedokázal sám postaviť, bol mokrý, podchladený a vznikla obava o jeho život, bola mu privolaný RZP. Záchranári za pomoci hliadky Mestskej polície naložili muža do sanitky a previezli ho do FNsP Trnava.

23. 11. 2021  04.07 hod.

Potreboval sa len porozprávať

Stála služba prijala telefonický oznam, že na Hospodárskej ulici je podozrivo pohybujúci sa muž. Po príchode na miesto uvidela hliadka mladého muža. Ten sa kolegom priznal, že volal on, pretože má psychické problémy a potrebuje sa s niekým porozprávať. Po dobre mienenom rozhovore kolegovia odporučili mužovi, aby sa vrátil domov, čo im aj sľúbil. Mladý muž neuposlúchol a volal počas noci ešte niekoľko krát. Jednanie s mužom bolo po celý čas veľmi opatrné, kolegovia si ho s porozumením vypočuli, ale nakoľko bola chladná noc, mužovi opäť odporučili, aby sa vrátil domov, čo tento krát aj vypočul.
 

20. 11. 2021 16.55 hod.

Zranený muž

Hliadka mestskej polície bola vyslaná na ulicu Halenársku, kde sa mal nachádzať zranený muž. Po príchode na miesto bolo zistené, že sa telefonický oznam zakladá na pravde. Muž bol silne pod vplyvom alkoholu, nebol schopný komunikácie a mal zranenú tvár. Kolegovia zistili mužovu totožnosť a na miesto bola privolaná hliadka RZP, ktorá muža previezla na potrebné ošetrenie do FNsP.
 

30. 7. 2021 17.55 hod.

Pomohli im

Pri vykonávaní služobných povinností kolegovia spozorovali, ako motorové vozidlo vošlo do zákazu vjazdu. Muž, ktorý spáchal priestupok hliadke uviedol, že sa ponáhľa za kamarátkou, ktorej sa pokazilo auto niekde v poli smer Dolná Krupá, pričom sa v jej vozidle majú nachádzať 2 malé deti.
a toto bola tá najkratšia cesta. Vzhľadom k tomu, že boli príliš vysoké teploty, aby ich tam nechali bez pomoci,  kolegovia mužovi navrhli, že mu spravia doprovod, nakoľko bola dôvodná obava o zdravie a život detí, ktoré sa nachádzali v pokazenom aute. Po príchode k pokazenému autu sedeli v rozhorúčenom aute dva malé deti. Hliadka poskytla deťom potrebnú pomoc a keď sa uistili, že je všetko v poriadku, z miesta odišli preč.
 

30. 7. 2021 12.12 hod.

Pomohli mu

Hliadka Mestskej polície bola vyslaná do kaviarne na ulici Paulínskej, kde sa mal podľa oznamu nachádzať dezorientovaný muž. Po príchode sa hliadka okamžite muža ujala, ten s nimi spolupracoval a hliadke uviedol, že nevie ako sa na miesto dostal, nevie kde je a že mu ukradli dôchodok, doklady a teraz nevie čo má robiť. Kolegovia navrhli mužovi pomoc prostredníctvom Trnavskej arcidiecéznej charity. Muž súhlasil a po príchode na miesto pracovníci charity spoznali muža, ktorý je ich pravidelným klientom. Pracovníci charity prisľúbili hliadke, že mužovi pomôžu, zabezpečia mu nocľah a sociálnu pomoc.

14. 7. 2021 11.40 hod.

Kuriózny prípad

Stála služba prijala telefonický oznam, že po ulici Koniarekovej sa pohybuje nahý muž. Po príchode na miesto kolegovia objavili pod balkónmi nahého na zemi ležiaceho muža. Muž bol dezorientovaný a až po dlhšej dobe kolegovia od muža zistili aké také informácie. Muž bol u kamaráta, ale nevedel uviesť, kde ten kamarát býva, ani kde má šaty a prečo je vôbec nahý. Dokonca nevedel uviesť ako sa na dané miesto dostal. Kolegovia museli improvizovať, poskytli mu jednorazovú kombinézu slúžiacu ako ochranná pomôcka v čase pandémie. Muž bol služobným autom prevezený na ubytovňu, kde býva. Bolo zistené, že muž je liečený na rôzne ochorenia a jedna z chorôb mu spôsobuje výpadky pamäte. Kolegovia muža odprevadili až do jeho izby a z miesta odišli preč.  

6. 7. 2021 20.35 hod.

Bol dezorientovaný

Stála služba vyslala hliadku Mestskej polície na obchvat, kde sa mal po ceste prechádzať starší muž, ktorý pôsobil dezorientovane. Oznam sa zakladal na pravde, hliadka našla pri cesta muža, ktorý bol naozaj dezorientovaný, bol pod vplyvom alkoholu a tvrdil, že má rodinné problémy. Odmietol lekárske ošetrenie. Hoci jeho rodinné problémy nevieme vyriešiť, muž bol hliadkou aspoň odvezený na vlakovú stanicu, kde ho odprevadila až k predajni lístkov, aby sa vedel bezpečne dostať domov.

 
25. 6. 2021 23.10 hod.

Nielenže sa opili, ale mohlo prísť k veľkej tragédii

Veľkému nešťastiu predišli naši kolegovia tým, že si v meste všimli skupinku mladých chlapcov. Medzi skupinkou sa nachádzal jeden chlapec, ktorého nechali jeho kamaráti ležať na lavičke a to s hlavou zaklonenou dozadu. Chlapec nebol v najlepšom stave, nekomunikoval a zvracal, čím sa mohol udusiť so zvratkami. Kolegovia chlapca okamžite uložili do bezpečnej polohy, následne mu bola privolaná RZP, ktorá chlapca previezla do FNsP. Ďalej bolo zistené, že chlapci popíjali rôzne druhy alkoholu a očividne to nezvládli. U všetkých mladíkov boli kontaktovaní zákonní zástupcovia, ktorí si ich prevzali. Celá situácia však bude mať ešte dohru, keď budú všetci predvolaní na Mestskú políciu za účelom doriešenia celej udalosti. Tento príbeh má šťastný koniec, pretože nebyť pozorných očí našich kolegov, chlapec by mohol dopadnúť veľmi zle.

 

13. 6. 2021 9.25 hod.

Trčali mu nohy do cesty

Stála služba prijala telefonický oznam, že na ulici Na hlinách leží na zemi muž a trčia mu nohy do cesty. Telefonické oznámenie sa zakladalo na pravde, pri motorovom vozidle ležal neznámy muž a spal. Po prebudení kolegom uviedol, že popíjal alkoholické nápoje a pred chvíľkou si ľahol na zem medzi motorové vozidlá z dôvodu únavy. Kolegovia pomohli mužovi na nohy, presvedčili sa, že je v poriadku, nemá žiadne zranenia a nepotrebuje lekárskej ošetrenie a až keď z miesta odišiel po vlastných,  z miesta odišla aj hliadka.
 

8. 6. 2021 11.30 hod.

Odprevadili ho až domov

Hliadka Mestskej polície bola vyslaná na Zelenečskú ulicu, kde mal podľa oznamu ležať na zemi opitý muž. Kolegovia po príchode na miesto uvideli muža ležiaceho v tráve. Muž s hliadkou komunikoval, uviedol, že si vypil pár pohárikov alkoholu a keď vyšiel na slnko, prišlo mu zle a prestali ho poslúchať nohy. Našťastie muž zranený nebol, odmietol aj pomoc RZP, tak ho hliadka postavila na nohy a odprevadila až domov.
 

3. 6. 2021 17.32 hod.

Muž sedel na koľajisku

Stála služba vyslala hliadku Mestskej polície na Kamennú cestu z dôvodu telefonického oznamu, že na koľajisku sedel muž a teraz sa prechádza po železničnej trati. Z dôvodu ohrozenia života a zdravia sa kolegovia okamžite presunuli na miesto. V týchto prípadoch ide naozaj o sekundy. Hneď po príchode uvidela hliadka muža, vzdialené niekoľko stoviek metrov od nich, ako sa prechádza po koľajniciach. Okamžite utekali za ním, stiahli ho z koľajiska, kde mu hrozilo obrovské nebezpečenstvo. Muž bol zmätený, dezorientovaný a triasol sa. Po zisťovaní prvotných informácií muž tvrdil, že ani nevedel čo robí. Chcel si sadnúť len na koľajnice, lebo sú teplé. Kolegovia zistili, že muž je liečený na psychické problémy. Nakoľko mali kolegovia vážne obavy o mužov život, bola na miesto privolaná hliadka RZP, tá po vyšetrení skonštatovala, že nie je dôvod na hospitalizáciu. Práve preto sa hliadka Mestskej polície rozhodla muža odviezť domov do bezpečia, kde ho už čakal rodinný príslušník, ten hliadke uviedol, že pokus o samovraždu nebol prvý krát. Tento príbeh chvalabohu neskončil tragicky, možno tomu dopomohli aj naši kolegovia, ktorí neváhali a okamžite zakročili, ale... mohol. Už len dúfať v to, aby sme mali čo najmenej takýchto prípadov.   

 

30. 5. 2021 00.55 hod.

Spadol do Trnávky

Stála služba vyslala hliadku Mestskej polície na ulicu Hospodársku k Bernolákovej bráne, kde mal podľa oznamu spadnúť do Trnávky muž. Kolegovia sa preto urýchlene presunuli na dané miesto, kde sa naozaj vo vode nachádzal muž. Hliadka na mieste zistila, že muž je zjavne pod vplyvom alkoholu. Nakoľko sa k nemu nevedeli kolegovia dostať z dôvodu zlého, strmého a šmykľavého prístupu, musela byť na miesto privolaná hliadka HaZZ, ktorá po príchode na miesto muža vytiahla za pomoci lán a rebríkov. Muž nevedel uviesť ako sa do vody dostal a bol dezorientovaný, preto existovalo podozrenie, že si mohol pri páde udrieť hlavu. Z tohto dôvodu bola k mužovi privolaná aj RZP, ktorá si ho prevzala do svojej lekárskej starostlivosti.   

29. 5. 2021 2.53 hod.

Hromadná bitka v meste

Pracovník kamerového systému spozoroval na ulici Štefánikovej bitku. Hliadka Mestskej polície sa preto urýchlene vybrala na miesto, keďže sa jednalo o hromadnú bitku požiadali o posily. Aj napriek riziku, ktoré im hrozilo, zasiahli okamžite a celú situáciu sa snažili ihneď upokojiť. Medzi skupinou ľudí sa nachádzal aj zranený človek, ktorému bola bezodkladne poskytnutá prvá pomoc. Z dôvodu, že bola celá tvár muža od krvi a kolegovia nevedeli posúdiť rozsah zranenia, museli preto privolať hliadku RZP. Celú situáciu sa podarilo našťastie upokojiť, ľudí od seba oddeliť, čím zabránili ďalšiemu napádaniu. Medzičasom na miesto dorazili aj ďalšie hliadky z Mestskej polície, OO PZ, PMJ Trnava. Keďže bolo podozrenie zo spáchania  trestného činu, a pri bitke vznikla aj škoda na majetku, celú vec si do svojej kompetencie prevzala hliadka PMJ Trnava.  

28. 5. 2021 8.00 hod.

Necítil sa dobre

Stála služba vyslala hliadku Mestskej polície na ulicu Chovateľskú, kde sa podľa GPS súradníc nachádza ich dodávka a prosí stálu službu o pomoc. Toto vozidlo, že je dlhšiu dobu bez pohybu a nevie sa dovolať svojmu zamestnancovi, ktorý danú dodávku šoféruje. Kolegovia na mieste našli motorové vozidlo, ktoré zodpovedalo popisu, v motorovom vozidle sa nachádzal neznámy muž, ktorý sedel v aute. Kolegovia muža ihneď oslovili a zisťovali, či je v poriadku. Muž len uviedol, že sa necítil dobre, potreboval si na chvíľku oddýchnuť a zrejme nemá mobilný signál, preto sa mu nevie zamestnávateľ dovolať. Hliadka sa ešte niekoľko krát uistila, či muž nepotrebuje žiadnu lekársku pomoc alebo ošetrenie. Muž hliadke oznámil, že je oddýchnutý a pôjde po svojom. Nakoľko nepotreboval ďalšiu pomoc kolegovia pokračovali ďalej vo výkone svojej práce.

22. 5. 2021 20.06 hod.

Chcel spáchať samovraždu!  Kolegovia boli rýchlejší a muža zachránili

Na základe anonymného telefonátu bola hliadka Mestskej polície okamžite vyslaná na ulicu Ludvika van Beethovena, kde sa mal nachádzať muž, ktorý chcel skočiť pod vlak. Kolegovia sa okamžite presunuli na miesto! V týchto situáciách ide naozaj o každú sekundu! Hneď po príchode na miesto uvideli muža zjavne pod vplyvom alkoholu, ktorý mal krvácajúcu tržnú ranu na dlani. Kolegom uviedol, že chcel spáchať samovraždu a to tak, že chcel skočiť pod prichádzajúci vlak. Tržnú ranu na dlani si spôsobil tým, že pri vstupovaní na koľajisko zakopol a spadol. Kolegovia mužovi poskytli prvú pomoc, zastavili krvácanie na dlani a privolali RZP, ktorá si po príchode na miesto muža prevzala do svojej starostlivosti, poskytla mu odborné ošetrenie a previezla do FNsP Trnava.            

18. 5. 2021 17.50 hod.
 

Potrebovala odbornú pomoc

Stála služba prijala telefonický oznam, že v domácnosti dochádza k napádaniu. Hneď po príchode na miesto kolegovia započuli krik, preto sa ihneď presunuli k inkriminovanému bytu, kde bolo zistené, že matka napáda svoju dcéru. Celá situácia vznikla tým, že dcéra sa začala starať o svoju matku, ktorá sa už pravdepodobne nedokázala o seba postarať sama a matka si na túto situáciu nevie zvyknúť. Dcéra uviedla, že jej matka trpí viacerými chorobami a keď jej nevyhovie, hádže po nej rôzne predmety a dokonca chce vyskočiť z okna. Bola privolaná hliadka RZP a až do jej príchodu sa jej snažili príslušníci pomôcť a upokojiť celú situáciu. Po príchode RZP bola matka prevezená do FNsP Trnava.

17. 5. 2021 21.45 hod.

Odviezli ju až domov

Telefonický oznam nahlásil na stálu službu Mestskej polície, že na ulici Cukrovej leží na zemi žena. Kolegovia sa z dôvodnej obavy z ohrozenia života a zdravia urýchlene presunuli na miesto. Oznam sa zakladal na pravde, na zemi ležala žena vo veku približne 40 rokov a spala. Hliadka ženu zobudila, hneď zisťovala či je v poriadku a či nemá žiadne zranenie. Našťastie bola v poriadku a nepotrebovala odborné lekárske ošetrenie. Žena bola pod vplyvom alkoholu. K veci uviedla, že vypila viac alkoholu, z dôvodu jej zlej životnej situácie. Kolegovia nakoniec ženu previezli na miesto trvalého bydliska, skontrolovali či prešla až domov a keď sa uistili, že je žena v poriadku doma, hliadka z miesta odišla a pokračovala ďalej vo svojej činnosti.  

5. 5. 2021 19.23 hod.

Mal zdravotné ťažkosti

Stála služba Mestskej polície vyslala slúžiacu hliadku na železničnú stanicu v Trnave, kde mal na zemi ležať muž. Hneď po príchode na miesto kolegovia uvideli muža, ktorý bol zjavne pod vplyvom alkoholu. Po komunikácii s mužom bolo zistené, že má zdravotné problémy a sťažoval sa na bolesť pľúc. Z tohto dôvodu mu bola privolaná RZP, ktorá si muža prevzala do svojej zdravotnej starostlivosti. Hliadka Mestskej polície následne z miesta odišla preč.  

4. 5. 2021 18.00 hod.

V ohrození života naši kolegovia nestratili duchaprítomnosť

Kolegovia boli stálou službou vyslaní na ulicu Kornela Mahra, kde oznamovateľ podal veliteľovi služby prvotné informácie o tom, že na danej ulici odpadol starší muž, ktorý ma vysoké štádium cukrovky. Hliadka sa okamžite presunula na dané miesto, kde uvidela skupinku ľudí postávajúcich okolo staršieho muža. Ľudia začali na hliadku Mestskej polície ihneď mávať na pomoc. Kolegovia nestratili duchaprítomnosť, začali zisťovať všetky dôležité informácie o jeho zdravotnom stave, aby vedeli čo najrýchlejšie vyhodnotiť situáciu a mužovi pomôcť. Na základe veľmi dobre kladených otázok kolegovia zistili, že mužovi prišlo pri prechádzke nevoľno, začal sa cítiť slabo a nakoniec odpadol, zrejme následkom pokročilého štádia cukrovky a vysokého krvného tlaku, na ktorý sa lieči. Ďalej zistili, že muž musí pravidelne užívať inzulín, ktorý momentálne nemal pri sebe. Na základe týchto skutočností sa kolegyňa rozbehla do najbližších potravín, mužovi kúpila sladenú vodu a sladkú tyčinku určenú pre diabetikov, ktorou by mohla aspoň trochu zmierniť mužov stav. Druhý kolega medzičasom kontaktoval linku prvej pomoci, kde operátorke uviedol, všetky skutočnosti týkajúce sa mužovho zdravotného stavu. Po celý čas sa kolegovia snažili s mužom komunikovať, ten bol však dezorientovaný a rozprával nesúvislé vety. Až do príchodu RZP kolegovia kontrolovali mužov zdravotný stav, nakoľko ťažko dýchal, bol neustále dezorientovaný a sťažoval sa na celkovú slabosť. Po príchode RZP sa ho zdravotní pracovníci ujali a poskytli mu odbornú lekársku starostlivosť. Tento príbeh má šťastný koniec a prispeli k tomu aj naši kolegovia, ktorí správne vyhodnotili celú situáciu, nespanikárili a mužovi poskytli potrebnú prvotnú pomoc. Príslušníci Mestskej polície mužovi prajú skoré uzdravenie.